Biblioteca de jocuri publice este o colecție de jocuri care pot fi desenate și jucate în spațiul public de către oricine. Jocurile sunt accesibile online, pe site-ul Institutului Jocului, împreună cu regulile și cu instrucțiuni de instalare. Biblioteca pornește de la instalațiile-jocuri create anterior: Aproape Departe, Jocul Rousseau, seria I Me Ours și le duce mai departe. Jucătorii pot alege un joc pe care să-l joace sau pot propune unul nou, dezvoltând biblioteca. Spațiile pot fi special amenanjate sau ad-hoc, acolo unde jucătorii ocupă spațiul public cu jocul.








Jocuri disponibile:





2-6 jucători
Mașină personală sau transport în comun? Joacă IMO Transport și negociază spațiului din oraș ca să ajungi primul la destinație.


3-6 jucători
Un joc despre egalități și inegalități dezvoltat pornind de la un citat din J.J. Rousseau. Ce se întâmplă când spațiul devine din ce în ce mai mic? Dar când ai de-a face cu cineva mai puternic decât tine? Ce este proprietatea privată și cât de mult poți aduna?

2-10 jucători
Discută problemele orașului ca un arhitect. Vezi legăturile dintre problemele de locuire ale orașului și dezbate-le cu prietenii tăi.


4 jucători
Crează-ți propriul oraș în jocul Aproape Departe. Blochează adversari pentru ca tu și co-echipierul tău să ajungeți primii la destinație.



2 sau 4 jucători
Locuiți împreună la bloc. Construiște-ți propriul apartament sau alege să locuiești în comun cu ceilalți.


2-8 jucători
La soare, la picnic pe malul râului sau cu mașina de-a lungul lui?


2-10 jucători
Stai la Cămin? Stai la Comun. Ești la Cantină? Stai la Comun. Înveți în Campus? Stai la Comun. Ce înseamnă să împarți spațiul, mâncarea, timpul liber, ideile și viața cu alții? Cum e când totul este la comun?



2-8 jucători
Spațiu public sau privat? Sau există multe straturi între?






Această creație artistică a fost realizată printr-o finanțare Energie! Burse de creație, acordată de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte, în cadrul Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023". Creația nu reprezintă în mod necesar poziția Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, iar acesta nu este responsabil de conținutul ei sau de modul în care poate fi folosită.